Trezirea CONȘTIINȚEI înseamnă autocunoaștere şi dezvoltare personală, experiența de a fi întreg, complet și perfect; un mare potențial de inspirație. Să faci un pas în afara convingerilor, definițiilor și punctelor de vedere generale, care ne opresc să fim tot ceea ce putem fi. Sensul tău nu este despre cât de imperfect eşti, sau despre cum să te repari (asta ai încercat destul pâna acum), ci despre accesul la măreția şi lumina din tine şi despre perfecțiunea ta. Și mai ales este o poveste despre minte, şi despre suflet. TU, ce duci în spate? Despre ce este viața ta? Cum ar fi să fie despre pace, împlinire, armonie, dragoste și prosperitate? Cum ar fi să stii că esti deja întreg, complet și perfect și că nu mai trebuie să te străduiesti să te „repari” sau să te ascunzi? Trăiește o experiență grandioasă descoperindu-te pe tine însuți, cu ceea ce eşti sau vrei sa fii. Fă-ți acest dar de preț. E momentul sa-ți primești viața cu mai multă iubire, acceptare şi bucurie, cu drag Valentin.

joi, 17 octombrie 2013

Mica lecție de iubire

“Fiecare persoana s-a născut cu o misiune specială de a învaţa si de a evolua. Fiecare dintre noi alege o tema pentru viaţa sa, si va lucra, asupra unor lecţii de viaţa.” 


   M-am trezit pur si simplu născut pe acest pămant. Unii dintre noi nu si-au înţeles scopul, alţii l-au aflat pe parcurs, alţii l-au interpretat greşit, iar alţii nu l-au găsit niciodată. În vieţile noastre incredibil de pămanteşti ne luptăm pentru orice nimic. Adeseori fără un scop anume. Adeseori, grijile si ţelurile noastre sunt majoritatea materiale si lumeşti.  

   Îmi place sa cred ca vin pe acest pămînt cu un scop superior, acela de a face bine planetei Pămînt si locuitorilor ei. M-am născut pentru a evolua si pentru a facilita evoluţia celor din jurul meu. Împart celorlalti din cunoştinţele proprii, vindec, răspandesc din energia mea. Simt adesea ca nu am nici o legătura cu ceilalţi si chiar dacă de multe ori fac tot ce îmi sta în putinţă pentru a fi plăcut, sufăr adesea de sentimentul de izolare si înstrăinate. De multe ori mă simt singur si neînţeles. Am o sensibilitate deosebita fata de oameni, fata de tot ceea ce înseamnă substanţe chimice, dar si fata de violenta. Mă simt atras fata de un scop anume si “simt” ca trebuie sa fac un lucru anume  chiar dacă acest lucru înseamnă sacrificiu.

   Îmi place sa cred ca am un suflet frumos, care iubeşte mult…

  Mă confrunt cu dificultăţi de adaptare în familia în care m-am născut. Fata de membrii familiei din care fac parte mă simt legat mai mult “fizic”, dar nu neaparat si spiritual. Atrag fără voia mea relaţii dificile care implica uneori abuzuri, dependenţe emoţionale, infidelitati. Atrag de asemenea confesiunile celor din jur. Mă las antrenat în situaţii dificile si probleme familiale, în dependenţe (emoţionale, de substanţe, de oameni, de abuzuri) pentru a uita ca sunt ‘altfel’ decat ceilalţi. 


Nu aşteptaţi ca altcineva sa va rezolve problemele proprii. Oricine ar fi nu poate interveni!

Dragi suflete, scopul vieţi este sa invaţaţi sa aveţi limite sănătoase cu ceilalţi. Iubirea de oameni este cel mai sănătos mod de a trai cu ceilalţi în pace si armonie si in mare dragoste cu fiinţele care va iubesc în mod necondiţionat!

Oamenii tind sa ceară altora ceea ce lor înşişi le este greu sa dăruiască. Aşteptăm si cerem altcuiva ceea ce nouă ne este greu sa daruim… Iubire necondiţionată! Dacă aşteptăm ca altcineva sa ne facă sa ne simţim iubiţi, doriţi, sa ne facă sa ne simţim în siguranţa, ar fi timpul sa înţelegem ce se întîmplă de fapt. 

În primul rînd, ar trebui sa simţim toate aceste sentimente fata de noi înşine, apoi sa cerem altcuiva sa ni le ofere. "A iubi necondiţionat" înseamnă a iubi fără reţineri, îngrădiri, sau constrîngeri.Dacă noi înşine nu ne oferim o astfel de iubire, atunci care este punctul de referinţa la care raportăm iubirea care ne-ar împlini viaţa? Cum sa ştim ce căutăm, ce aşteptăm de la celălalt?

Pentru a şti ca exista o astfel de iubire, ar fi trebuit sa citim undeva despre ea, sa vedem un film, sau, undeva, cineva… sa ne fi arătat fatete ale ei. Lucrurile nu stau insa asa.

Ne-am născut stiind ce inseamna "a iubi necondiţionat".

Este un “dar” ce ne-a fost dat inca de la inceput. Odata insa ce sufletele noastre au imbracat forma umana, a aparut conditionarea care ne-a limitat credinta in iubire necondiţionată. A fost stearsa si inlocuita cu alte credinte despre lume si viata. Am invatat ca actiunile noastre declanseaza anumite reactii. Am invatat ca suntem buni sau rai. Am invatat ce este bine sa facem si ce nu. Acesta a devenit punctul nostru de referinţa, indepartandu-ne astfel de ceea ce ne este innascut. Odata cu trecerea timpului si cu acumularea de experiente, parca nici nu mai speram sa-l regasim.
Si totusi, in adancul sufletului stim ca o astfel de iubire exista. Am fost invatati ca este o fantezie… ca tanjim dupa ceva inexistent… Nu este adevarat! Sufletul nostru tanjeste dupa acel „ceva” pe care-l cunoaste dintotdeauna!

Ar trebui sa ne alocam timp sa descoperim ce inseamna pentru noi iubirea necondiţionată, in loc sa depindem ca altcineva sa o facă pentru noi. Dacă nu ne este clar, dacă nu ştim ce înseamnă sa iubesti necondiţionat, atunci cum sa stim ce vrem de la ceilalţi? Ne asteptam ca cineva sa ne ofere un „ceva”, dar nu stim ce este de fapt acel „ceva” pe care ni-l dorim. Mergand pe un astfel de drum sunt mari sansele sa fim dezamagiti. Le vom atribui mereu altora puterea de a ne dezamagi, desi ei nu stiu ce aşteptăm de la ei. Dacă nu suntem capabili sa ne exprimam nevoile intr-o maniera clara, nimeni nu va sti ce cerem, ce ne dorim cu adevarat. Iar dacă noua nu ne este clar, cu siguranţă ca nu va fi nici pentru ceilalţi.

A gasi iubirea necondiţionată înseamnă a te gasi pe tine insuti.

Cand te-ai concentrat ultima data pe ceea ce esti tu intr-adevar? Citind aceste randuri, raspunsul iti poate parea usor, dar, de unde incepi? Unde incepe „drumul” catre iubirea necondiţionată?

Este nevoie sa treci prin experiente dureroase care iti produc furie si amaraciune. De ce? Care e lectia pe care o ai de invatat din acestea?

Fii recunoscator acelora pe care destinul ti i-a scos in cale pentru a te ajuta sa inveti aceasta lectie. Lasa deoparte resentimentele, chiar dacă acesti oameni te-au ranit. Este imposibil sa te iubesti necondiţionat dacă nutresti sentimente precum amaraciune, furie, vina sau orice alt sentiment care nu înseamnă iubire. Atunci cand privesti prin „binoclul” tau, vezi lucrurile in modul in care ai fost invatat sa o faci. De exemplu: Acea femeie ti-a lovit masina cea noua pentru ca tu nu meriti o masina noua, sau copiii nu te asculta pentru ca nu le pasa de tine, partenerul tau este nervos pentru ca il invinuiesti pentru lucruri pe care nu le-a facut. Ghinion! sau Nu ai noroc! Ti se pare cunoscut?

Concentrează-te pe ceea ce esti!

Eliberează-te de trecut, eliberează-te de durere, si iartă!

A ierta înseamnă a lasa deoparte resentimentele, furia, razbunarea. A te elibera de dorintă de razbunare asupra trecutului te va conduce catre iubire necondiţionată. Lumea nu-ti datoreaza nimic. Meriti, la fel ca toti ceilalti! Si  suntem aici, in calatoria noastra, pentru a-i ajuta si pe altii sa se vindece.

Învaţă sa te iubesti necondiţionat, stiind ce-ti doreşti cu adevarat si stiind ca esti capabil sa daruiesti inainte de a astepta sa primeşti din partea celorlalti. Acestia sunt primii pasi pe cărarea iubirii neconditionate…

Este importantă perspectiva din care privesti aceasta lectie, astfel călătoria iti va parea uşoară sau dificilă.
Alegerea mereu va fi la voi! Fiţi iubire!

Namaste!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu