Trezirea CONȘTIINȚEI înseamnă autocunoaștere şi dezvoltare personală, experiența de a fi întreg, complet și perfect; un mare potențial de inspirație. Să faci un pas în afara convingerilor, definițiilor și punctelor de vedere generale, care ne opresc să fim tot ceea ce putem fi. Sensul tău nu este despre cât de imperfect eşti, sau despre cum să te repari (asta ai încercat destul pâna acum), ci despre accesul la măreția şi lumina din tine şi despre perfecțiunea ta. Și mai ales este o poveste despre minte, şi despre suflet. TU, ce duci în spate? Despre ce este viața ta? Cum ar fi să fie despre pace, împlinire, armonie, dragoste și prosperitate? Cum ar fi să stii că esti deja întreg, complet și perfect și că nu mai trebuie să te străduiesti să te „repari” sau să te ascunzi? Trăiește o experiență grandioasă descoperindu-te pe tine însuți, cu ceea ce eşti sau vrei sa fii. Fă-ți acest dar de preț. E momentul sa-ți primești viața cu mai multă iubire, acceptare şi bucurie, cu drag Valentin.

marți, 1 octombrie 2013

Fac depresie. Vrei si tu?

Cum sa fii nefericit!

      Te-ai cam plictisit de toate ghidurile legate de fericire, succes. Nefericirea este mai confortabila si ti se pare mai fireasca decat optimismul si euforia unor semeni. Iata ce ai de facut pentru a fi nefericit:
      Ofteaza din cand in cand. Adormi plangand gandindu-te ca nimanui nu ii pasa de tine. Rememoreaza la nesfarsit scene din trecut cand ceilalti ti-au facut rau. Gandeste-te cum ai fi putut sa actionezi atunci, cum te poti razbuna, dar nu pune nimic in aplicare. Refularea este suficienta. Gandeste-te la toate momentele cand ai fost nedreptatit. Au fost situatii similare. Destinul tau este nedrept. Esti o victima. Asculta la nesfarsit melodii triste, care iti amintesc de momente din viata ta. Nu iti suna prietenii. Ba chiar inchideti telefoanele. Ar trebui sa faci un efort sa pari a fi ok si sa-i suporti pe toti.  Lasa problemele sa se adune. Amina-le. Nu le cauta rezolvare. Oricum nu poti schimba nimic. Nu ii confrunta pe cei care ti-au gresit. Nu are sens sa le ceri explicatii. Oricum te-ar minti si stii si tu mai bine care le-au fost intentiile reale. Gandeste-te cat de mult iti urasti jobul sau anumite activitati. Nu, nu are sens sa schimbi nimic. E atat de bine sa te gandesti doar. Daca te intreaba cineva cum te simti, spune-i ca esti ok. Ar trebui sa isi dea singur seama ca ceva este in neregula, nu sa intrebe. Daca tine la tine,daca ii pasa, poate sa isi dea cu usurinta seama ce s-a intamplat.  Gandeste-te la nedreptatea din lume si mai ales la faptul ca tu nu ai fost privilegiat. Gandeste-te la cea mai mare greseala pe care ai facut-o. Da, rememorezi momentul, sentimentele de atunci. E groaznic, ai dat-o in bara si sigur se va mai intampla. E un haos peste tot. Nu incerca sa iti pui ordine in ganduri, in viata. Fii perfectionist! Nu poti sa fii multumit de orice mic succes. Oricum, ai fi putut sa faci mai bine. Sau poate nu ai fi putut. Nu mai conteaza. Trebuie sa poti mai mult, altii pot. Nu avea incredere in oameni. Fii suspicios. Asa e cel mai bine. Toti au motive si motivatii ascunse. Amana iesirile acelea in oras. Nu te simti in stare. Nu ai chef acum. Poate vei merge saptamana viitoare. Sau alta data. Compara-te mereu cu ceilalti. Ei sunt mai buni, ei se pricep la toate, tu nu reusesti sa excelezi in toate domeniile. Nu spune nimanui despre planurile tale secrete. Aproape sigur nu vei reusi, asa ca nu are sens sa afle ei despre esecurile tale. Nu, nu te duce la interviul acela, nu participa la competitie. Nu esti pregatit momentan. O sa fii pregatit, dar nu, nu acum. O sa dai gres. Rastalmaceste la nesfarsit vorbele celorlalti. Intodeauna exista un inteles ascuns in defavoarea ta. Uita complimentele celorlalti. Te mint si oricum te simti aiurea cand vine vorba sa raspunzi unui compliment. Reprosurile sunt singurele care conteaza. Amintesteti-le pe toate. Indeparteaza-te de persoana iubita. Oricum nu il meriti. Tu ai dreptate intotdeauna. Trebuie sa ai dreptate! Problemele tale sunt intotdeauna cele mai mari. Ceilalti au probleme usor de rezolvat, dar nu vad asta. Este incredibil de usor sa fii nefericit, sa te inchizi in tine insati, sa fii depresiv, sa refuzi sa comunici cu ceilalti.
Este incredibil de usor sa iti faci singur rau si sa ii ranesti pe ceilalti. Este mai usor sa te victimizezi decat sa cauti solutii pentru problemele tale. Este si mai usor sa cauti solutii extreme, punandu-ti singur bete in roate. Este mai confortabil sa nu faci niciun efort pentru a fi fericit, pentru a ii face pe ceilalti fericiti.
Este indeajuns sa ai ganduri negative de genul celor enumerate mai sus pret de cateva zile, pentru a intra intr-o frumusete de depresie. Cu totii avem motive pentru a nu fi intotdeauna zambitori si fericiti. Si tocmai de aceea cautam compania celor care sunt mai veseli. Pentru ca ei ne amintesc ca se poate. Pe ceilalti ii lasam sa se izoleze.
Avem o singura sansa pentru a dovedi ce putem face, pentru a invata,pentru a iubi, pentru a indragi, pentru a trai. Avem o singura viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu