Trezirea CONȘTIINȚEI înseamnă autocunoaștere şi dezvoltare personală, experiența de a fi întreg, complet și perfect; un mare potențial de inspirație. Să faci un pas în afara convingerilor, definițiilor și punctelor de vedere generale, care ne opresc să fim tot ceea ce putem fi. Sensul tău nu este despre cât de imperfect eşti, sau despre cum să te repari (asta ai încercat destul pâna acum), ci despre accesul la măreția şi lumina din tine şi despre perfecțiunea ta. Și mai ales este o poveste despre minte, şi despre suflet. TU, ce duci în spate? Despre ce este viața ta? Cum ar fi să fie despre pace, împlinire, armonie, dragoste și prosperitate? Cum ar fi să stii că esti deja întreg, complet și perfect și că nu mai trebuie să te străduiesti să te „repari” sau să te ascunzi? Trăiește o experiență grandioasă descoperindu-te pe tine însuți, cu ceea ce eşti sau vrei sa fii. Fă-ți acest dar de preț. E momentul sa-ți primești viața cu mai multă iubire, acceptare şi bucurie, cu drag Valentin.

vineri, 9 ianuarie 2015

Vezi, auzi și simți persoana din fața ta?

Ştim că personalitatea ne defineşte şi prin comportamentul de răspuns la stimulii exteriori sau interiori, construindu-ne astfel unicitatea. 
Importantă este însă şi capacitatea noastră de adaptare la societatea în care trăim, astfel încât rezultatul să fie unul optim atât pentru noi cât şi pentru ceilalți.

Pentru asta este nevoie de o bună capacitate de înțelegere a celorlalți, care poate decurge din autocontrol şi cunoaştere de sine. Emoțiile noastre  pot influența într-un mod mai mult sau mai puțin subtil comportamentul nostru în relaționarea socială. Exteriorizarea lor poate lua forma unor trăsături accentuate de personalitate  după care care se poate ‘’eticheta’’ o persoană.

Lumea îşi imaginează că totul este uşor, că unii oamenii  beneficiază de nişte capacități pe care ceilalți nu le au.  Ceea ce este total fals!

Toți avem această calitate,  suntem  mai mult sau mai puțin conştienți de ea.
Parțile bune ale empatiei vin la pachet şi cu altele, mai puțin bune.
Oamenii empatici sunt în general persoane care gândesc mult, carora le place să rezolve probleme şi merg în general pe ideea că acolo unde a aparut problema se află şi răspunsul, rezolvării acelei probleme. Sunt unii care nu adorm noaptea până când nu găsesc răspunsul ori soluții la o problemă ce nu le dă pace. Iar de multe ori, problemele la care se gândesc nici măcar nu sunt ale lor.
Deci sunt foarte sensibili la problemele altora!

Daca încrederea în propria persoana e scăzută, automat empatia este defectuoasă, ceea ce conduce la o socializare redusă.

Empatia nu înseamnă să fii de acord cu tot ce spune persoana din fața ta, să o aprobi și să joci după cum îți cântă ea, ci doar să accepți că există și un alt punct de vedere, iar fiecare are perceptia realitatii sale.
Oamenii empatici văd dincolo de măşti, cu usurință.

Empatia este o treaptă din inteligența emoțională, care te ajută să ai relații de calitate și să-ți oferi posibilitatea să-ți lărgești viziunea asupra lumii, în același timp fiind mai convingător și de folos pentru cei din jur, este capacitatea de a fii conștient, de a înțelege și aprecia sentimentele celorlalți și să fii sensibil la cum și de ce gândesc și simt oamenii într-un mod sau altul, chiar dacă e diferit de cum gândești și simți tu, este capacitatea de a recunoaște și, într-o oarecare măsură, de împărtăși sentimentele (cum ar fi tristețea sau fericirea) care sunt experimentate de către o altă ființă, chiar dacă aceasta nu le exprimă explicit. 
O persoană are nevoie de a avea un anumit grad de empatie înainte de a putea să fie capabilă să simtă compasiune.

Empatia reprezintă capacitatea de a te detașa de celalalt, de a nu ne identifica pentru a evita amestecul emoției noastre cu a celuilalt sau a problemei noastre cu problema celuilalt și pentru a fi astfel și mai capabili de a-l ghici, de a-l înțelege și de a-l ajuta pe celălalt.

Să-i simțim şi să-i ajutăm pe cei care vor să fie ajutați să se trezească.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu