Trezirea CONȘTIINȚEI înseamnă autocunoaștere şi dezvoltare personală, experiența de a fi întreg, complet și perfect; un mare potențial de inspirație. Să faci un pas în afara convingerilor, definițiilor și punctelor de vedere generale, care ne opresc să fim tot ceea ce putem fi. Sensul tău nu este despre cât de imperfect eşti, sau despre cum să te repari (asta ai încercat destul pâna acum), ci despre accesul la măreția şi lumina din tine şi despre perfecțiunea ta. Și mai ales este o poveste despre minte, şi despre suflet. TU, ce duci în spate? Despre ce este viața ta? Cum ar fi să fie despre pace, împlinire, armonie, dragoste și prosperitate? Cum ar fi să stii că esti deja întreg, complet și perfect și că nu mai trebuie să te străduiesti să te „repari” sau să te ascunzi? Trăiește o experiență grandioasă descoperindu-te pe tine însuți, cu ceea ce eşti sau vrei sa fii. Fă-ți acest dar de preț. E momentul sa-ți primești viața cu mai multă iubire, acceptare şi bucurie, cu drag Valentin.

vineri, 8 noiembrie 2013

Sarbatori religioase. Nume de sfinti. De ce toata lumea iti spune “La multi ani”!?

Lucrurile mici pe care le facem  şi le spunem au mare importanţă  în timp ce noi ne urmăm calea.
Un gest frumos poate să ia povara umerilor obosiţi pe drum. O vorbă bună poate îndulci inima precum o ploaie de vară peste florile însetate. Oare mai suntem constienti câtă bucurie vine din lucrurile mici şi simple!?


Au fost acele timpuri cand ziua de nastere sau de nume era sărbătorita într-un cerc restrans si intim. Fiindcă nu toata lumea avea acces la buletinul tău, nu toţi cunoscuţii ştiau cand ai sosit pe planeta asa ca sfera celor care îţi urau la mulţi ani, prosperitate si viaţa lungă se rezuma la familia care te cadorisea, prietenii cărora le făceai cinste la băute si colegii de serviciu cu care prajitureai.

Facebook-ul, schimba lucrurile radical. Nu zic ca în rău, dar în mod sigur s-au schimbat. Un număr mai larg de oameni au acum ocazia sa-ti ureze la mulţi ani fix de ziua naşterii, raportata cu precizie de gigantul zuckerbergian. Ziua de naştere, ascunsă atata timp în buletinul omului de rand, a ajuns “mainstream” pe Facebook – cu zeci si sute de mesaje, poze taguite, pupici virtuali si postari pe wall.

In offline, adevarata “zi aniversara” care ajunge la o masa mai ampla a oamenilor care te inconjoara este ziua numelui. Practic, de Sf. Maria jumătate din populatia Romaniei ureaza “la multi ani” celeilalte jumatati. De Sf.Gheorghe la fel: ai ocazia sa îi urezi din suflet toate cele bune vecinului de scara, vanzatoarei de la chiosc, cetăţeanului din fata ta la coada la Administraţiei Financiarare îşi completeaza numele pe o fişă sau chiar asistentei medicale cu ecuson in piept care îţi recolteaza analizele.

Iar în ziua în care te numeri printre sarbatoritii cu numele poţi primi calde urari si salutări de la administratorul de bloc, soferul de taxi, fostul coleg de munca de acum doua joburi care încă da mass sms-uri tuturor derivatilor de Gheorghe din agenda si asa mai departe. Aniversarea ta e la discreţia oricui – din orice parte poate ateriza un “la mulţi ani” cand te aştepţi mai puţin.

Onomastica e ca un fel de Facebook pentru oamenii din offline. Iti da ocazia sa zici din suflet “la mulţi ani!” unor oameni pe care nu îi cunoşti, cu care te vezi deloc sau sporadic si care n-o sa te cheme niciodată, dar niciodata la băute si prajituri de ziua lor.

Vorbe dulci sunt uşor de spus, lucruri drăguţe sunt uşor de cumpărat, dar oameni de treabă sunt greu de găsit. Viata se termină când tu încetezi să visezi, speranţa moare când tu încetezi să crezi, dragostea se termină când tu încetezi să mai ţii la cineva, prietenia se sfârşeşte când tu nu mai împărtăşeşti lucrurile cu prietenii. Aşa că împărtăşeşte totul cu cine crezi ca îţi este prieten, iubeşte necondiţionat, vorbeşte fără intenţii, dăruieşte fără motive, ţine la cineva fără explicaţii!! Fiti Fericiti MEREU!!!

""Bucuria lumii toată,
Zi de zi-n uşă să-ţi bată,
Bunul Univers să-ţi dea,
Tot ce îţi doreşti ş-ai vrea!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu