Trezirea CONȘTIINȚEI înseamnă autocunoaștere şi dezvoltare personală, experiența de a fi întreg, complet și perfect; un mare potențial de inspirație. Să faci un pas în afara convingerilor, definițiilor și punctelor de vedere generale, care ne opresc să fim tot ceea ce putem fi. Sensul tău nu este despre cât de imperfect eşti, sau despre cum să te repari (asta ai încercat destul pâna acum), ci despre accesul la măreția şi lumina din tine şi despre perfecțiunea ta. Și mai ales este o poveste despre minte, şi despre suflet. TU, ce duci în spate? Despre ce este viața ta? Cum ar fi să fie despre pace, împlinire, armonie, dragoste și prosperitate? Cum ar fi să stii că esti deja întreg, complet și perfect și că nu mai trebuie să te străduiesti să te „repari” sau să te ascunzi? Trăiește o experiență grandioasă descoperindu-te pe tine însuți, cu ceea ce eşti sau vrei sa fii. Fă-ți acest dar de preț. E momentul sa-ți primești viața cu mai multă iubire, acceptare şi bucurie, cu drag Valentin.

miercuri, 10 iulie 2013

De la o stare la alta

    În general, extremele se atrag şi se succed cu uşurinţă la majoritatea oamenilor. Acum eşti într-o stare de euforie şi în mai puţin de cîteva clipe ajungi în starea opusă. Viteza trecerii de la o stare bună la una rea este foarte mare, însă  cînd trecerea este inversă, de la o stare rea la una bună, viteza este mai mică! De preferat să fie invers. Calitatea unui suflet mare se vede şi prin această inversare a vitezelor de tranziţie între stări. Cu cît treci mai repede de la o stare rea la una bună şi mai încet de la o stare bună la una rea, cu atît ai un suflet mai mare şi mai sănătos. Folosiţi-vă de toată puterea de autocontrol pentru a întîrzia dispariţia unei stări bune şi grăbiţi cît puteţi dispariţia unei stări proaste.

    Calitatea unui suflet mare şi sănătos se mai vede şi din modul în care vorbiţi despre ceilalţi. Ideal ar fi să nu judecăm pe nimeni şi să nu vorbim despre cum sînt şi ce fac ceilalţi, însă aşa ceva este un ideal greu de atins. Dacă este totuşi să vorbim despre ceilalţi, atunci să vorbim cu măsură şi pe cît posibil numai de bine. Un suflet mare este reţinut în a vorbi de rău pe cineva chiar şi atunci cînd ceea ce are de spus este adevărat şi drept. Un suflet nobil nu va vorbi despre defectele sau greşelile cuiva decît dacă este absolut necesar. Un suflet mare vorbeşte încurajator despre calităţile altui om, însă atunci cînd starea i se schimbă el nu trece în extrema cealaltă şi începe să-l murdarească. Un suflet nobil se recunoaşte şi prin abţinerea de la a vorbi de rău, mai ales pe cineva pe care, cu puţin timp înainte, l-ai apreciat. Fiţi suflete mari şi sănătoase!
    Majoritatea acţiunilor pe care le realizăm zi de zi par a fi nesemnificative. Viaţa ne este plină de gesturi mărunte, vorbe rostite de dragul de a vorbi, gînduri de tot felul, fără noimă. Avem această tendinţă de a considera unele acţiuni ca fiind importante, iar altele ca fiind nesemnificative. Dacă priviţi în urmă puteţi sesiza, totuşi, că, adeseori schimbări radicale au apărut în viaţă ca urmare a unor acţiuni mărunte. O acţiune măruntă chiar poate genera schimbări semnificative în ceea ce priveşte cursul vieţii. Astfel, consider că este necesar, din perspectiva artei de a trăi, să fim mereu vigilenţi, atenţi, conştienţi de fiecare gest pe care îl facem, de fiecare vorbă pe care o rostim, de fiecare gînd pe care îl gîndim. Nu este uşor să ajungem la o stare de vigilenţă atît de ridicată încît să conştientizăm şi să estimăm consecinţele fiecărui gest sau fiecărei vorbe, însă atunci cînd alegem să pătrundem mai adînc în natura noastră interioară sau în misterele lumii este necesar să dezvoltăm această capacitate de a fi mai mereu vigilenţi. La viteze mici nu-i o problemă dacă mai facem acţiuni neconştientizate şi negîndite, însă la o intensitate mai mare a trăitului chiar şi cele mai mărunte gesturi pot declanşa consecinţe foarte complexe şi profunde.
    Nu există gesturi mărunte!
    Nu există clipe care să nu poată fi trăite la intensitate maximă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu