Trezirea CONȘTIINȚEI înseamnă autocunoaștere şi dezvoltare personală, experiența de a fi întreg, complet și perfect; un mare potențial de inspirație. Să faci un pas în afara convingerilor, definițiilor și punctelor de vedere generale, care ne opresc să fim tot ceea ce putem fi. Sensul tău nu este despre cât de imperfect eşti, sau despre cum să te repari (asta ai încercat destul pâna acum), ci despre accesul la măreția şi lumina din tine şi despre perfecțiunea ta. Și mai ales este o poveste despre minte, şi despre suflet. TU, ce duci în spate? Despre ce este viața ta? Cum ar fi să fie despre pace, împlinire, armonie, dragoste și prosperitate? Cum ar fi să stii că esti deja întreg, complet și perfect și că nu mai trebuie să te străduiesti să te „repari” sau să te ascunzi? Trăiește o experiență grandioasă descoperindu-te pe tine însuți, cu ceea ce eşti sau vrei sa fii. Fă-ți acest dar de preț. E momentul sa-ți primești viața cu mai multă iubire, acceptare şi bucurie, cu drag Valentin.

luni, 24 martie 2014

Falsificat original!

   În ultimul timp mă lovesc foarte des de acest cuvânt: original
   Când te joci de-a creatorul de orice fel de lucruri, te gândești la el dimineața, la prânz și seara, nu poți dormi din cauza lui, iar la un moment dat, paradoxal, nu mai poți creea din cauza lui. Dar ce înseamnă el de fapt?

   Dicționarul explicativ al limbii române vine și ne spune ca ar fi noutate, excentricitate, extravaganța. ORIGINALITÁTE s.f. 1. Însușirea de a fi original; fel particular de a fi. 2. Atitudine originală; bizarerie, ciudățenie, extravaganță. 
   Unii oameni puțin mai intelepți ne spun că:  “Originalitatea constă în a încerca sa fii ca toți ceilalți și să dai greș”!

   Eu aș spune mai degrabă că originalitatea este ceva ce pleacă din suflet, ceva ce chiar dacă nu e nou, este o parte din noi, ne definește. Originalitatea este o bucata din noi, pe care am smuls-o si am aruncat-o lumii, am impărtășit-o fără teama de respingere, fără a ne uita înapoi.
   În altă ordine de idei să fii original e chiar riscant și periculos dacă vrei să ai un succes într-o direcție. Pare mai simplu si mai sigur sa creezi lucruri mediocre si banale pe care celalți le pot digera cu mai multă usurință fără să fie ofensați.
   Și totuși, acest original nu este un cuvânt atât de infiorător până la urmă. Trebuie sa ne dăm seama ca nu putem creea ceva în totalitate nou, că totul a fost inventat la un moment dat, chiar dacă noi n-am descoperit acest lucru. Și că în fond, ar fi chiar inutil sa inventam lucruri fara sens doar din dorința extremă de a fi originali.
   Până la urmă, original este orice poartă amprenta noastră personală, curajul de a fi ceea ce vrei sa fii.
   Efortul creator al omului este cel care conferă valoare lucrurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu